usunieto Od jakichś 2 miesięcy unikam mediów powiedzmy wolnościowych takich jak kanał VETO, trader21, namzależy czy sporadyczne rzucanie okiem na KorwinTV czy wypowiedzi Mentzena.
Od jakiegoś czasu przestałem również.
O ile kilka lat temu niektóre kanały skupiały się na merytorycznym prowadzeniu i naprawdę solidnej dawce informacji, tak od jakiegoś czasu jest to totalny ściek.
Nawiasem mówiąc, wspomniane TVP, moim zdaniem dawno wyprzedziło pod względem propagandy TVN i ciągle pnie się w górę. Myślę że jeszcze długo '‘utrzyma’' żółtą koszulkę lidera.
Ale do meritum. Jak żyje, tak od jakiś dwudziestu lat słyszę o nadchodzącej Apokalipsie. A żyję i mam się coraz lepiej.
Apokalipsę nakręcają często pseudo-dziennikarze, spiskowcy i ludzie pokroju np Pana Jabłonowskiego, który już osiem lat temu przepowiadał rychłą wojnę światową na terenie Polski.
Ile takie wypociny jego i jemu podobnych są warte, to widzimy, wystarczy otworzyć oczy i używać mózgu.
Jest niestety wielu ludzi podatnych na coś takiego. Mają coś w sobie, co wyzwala w nich przyjemność nakręcania się wzajemnie katastrofami i '‘zjadaniem’' tych niskich emocji. Ciągle zastanawia mnie ten fenomen i nie przestaje zaskakiwać.
Dlatego tworzą się często kołka wzajemnej adoracji, pod kierownictwem nowego Mesjasza, który ma klucze do tajemnej wiedzy, zna przyszłość i '‘on wskaże Ci drogę’'.
Pal licho, jeśli chodzi o młodych ludzi. Bo oni z racji braku doświadczenia, są łatwym narybkiem, ale czasami widzę w tych grupach '‘starych koni’'. Czego Oni tam szukają?
Być może jakaś chęć przynależności do grupy '‘wybranych’' i tych którzy wiedzą. Nie to co ten motłoch na dole.
Natomiast patrząc z dystansu na takie grupy, to gówno-dowądzącego '‘Mesjasza’' wypadałoby często zbadać pod kątem psychologicznym.
Generalnie zasada jest taka że chodzi głównie o nabicie sobie kabzy, pójście na łatwiznę, by się pracą nie skalać.
Zakładam kanał na yt, kupuję kamerkę, i mogę do woli pierdolić głupoty, uważać się za mędrca i zawsze znajdzie się grupa zakompleksionych kuców, którzy mi będą za to płacić.
Wystarczy tylko wybadać jakie są tzw '‘trendy’' w internecie, i w co warto celować.
Tak zrobił np niejaki Pan '‘Szarpanki’', którego target to głównie młodzi ludzie, po przejściach z kobietami, którzy niczym w ekstazie nakręcają się we wzajemnym dosrywaniu kobietom że są kobietami.
Poza nim jest cała gama takich i podobnych gości, których życie nie w ząb nie przypomina tego na kogo się kreują, ale jest tego zaprzeczeniem. Cóż, mamy internet, tam można do woli kreować się na superbohatera, pogromcy cipek, miliardera z wypożyczonymi autami, czy gościa który posiada takie informacje, jakich nie posiada wywiad Izraela czy USA.
usunieto Został w bardzo krótkim czasie wykreowany na autorytet (w internecie)
Dokładnie. Kreowany przez tych którzy mają w tym interes. Zauważcie że to inni nam mówią kogo mamy uważać za autorytet, a kogo nie. Jest to pokłosie wymordowania nam elit, i wstawieniu na to miejsce '‘nowych elit’'.