usunieto Podaje przykład psychologa klinicznego i pisarza, który w bardzo interesujący sposób filtruje wiedzę z dziedziny psychologi, filozofii, historii. Należałoby się najpierw z tą wiedzą jakkolwiek zapoznać a ty podajesz przykład Hitlera i nędzy mentalnej jaką jest PUA.
Podałem te dwa przykłady jako uzupełnienie. Ty natomiast pokazałeś to w taki sposób, jakbym zestawił Hitlera bezpośrednio z Petersonem. Czyli ma to stworzyć odpowiedni wydźwięk. Po raz kolejny kłania się czytanie ze zrozumieniem 🙂
Nie skupiasz się na treści, ale dalej bronisz Petersona. Naprawdę aż tak ciężko to zauważyć?
usunieto Jesteś bardzo pasywno-agresywny i pełny pogardy choć postulujesz dystans.
Nie, po prostu w taki sposób prowadzę dyskusje. Po męsku. Być może jesteś zbyt wrażliwy aby to czytać. O czym świadczą zarzuty że jestem pełen pogardy. Pokaż mi w którym miejscu kimś pogardzam?
Gdzie użyłem słów powszechnie uznawanych za obraźliwe bądź pogardliwe w stosunku do kogoś? czekam.
usunieto wybacz nie będę tak prowadził dyskusji.
Po prostu nie potrafisz przyjąć tego że ktoś może mieć inne zdanie i inne doświadczenia w pewnej sprawie. I przedstawia to w takiej formie jaka mu pasuje.
usunieto Nigdzie nie napisałem, że jest moim bożkiem jest człowiekiem
Nie musiałeś tego pisać. Cały czas to potwierdzasz, w każdym poście.
usunieto Poprosiłem Cię o inną perspektywę podważenie jego myśli.
Ale po co? Jeszcze raz piszę. Ja nigdzie nie podważyłem tego co Peterson mówi. Jeśli to zrobiłem to pokaż mi gdzie to zrobiłem. A jeśli tego nie zrobiłem, to znowu kłamiesz i wmawiasz coś czego nigdzie nie napisałem. I Ty śmiesz mi pisać że ja piszę pogardliwie bądź w inny niesmaczny sposób? błagam Cię.
usunieto Ty jedynie serwujesz koguci taniec pewności siebie oraz to, że ty to wszystko wiesz i wiedziałeś od zawsze.
Nigdzie nie napisałem że wiem wszystko. Ale napisałem że od dawna wiem że życie jest ciężkie i niesprawiedliwe, pełne niesprawiedliwości i zniszczenia, jak już to trzymajmy się prawdy. Dlaczego kłamiesz i znowu wmawiasz mi coś czego nigdzie nie napisałem?
usunieto Oraz że ja wzbraniam się bo zaburzasz mi jakiś obraz.
Oczywiście, ale ego nie pozwala Ci się do tego przyznać 🙂 Więc atakujesz mnie, dopowiadając sobie coś czego nie napisałem, aby zgadzało się z Twoją linią, czyli przedstawianie mnie reszcie jako wroga.
Znowu kłamiesz. Gdzie tak napisałem?
usunieto poświęć jakoś swoje życie zmniejszeniu ilości cierpienia na świecie przysłuż się.
Uratowałem małego wróbelka, wziąłem go z ulicy, bo biedak spadł z drzewa i nie mógł się wzbić. Wystarczy? 🙂
usunieto Ja również znam wielu ludzi i znam również na tyle, aby dostrzec iluzoryczne poczucie siły, które czuję od twoich treści pisanych z pozycji pogardy mniejszej lub większej
To dobrze że potrafisz zauważyć iluzoryczne poczucie siły, jeszcze żebyś dostrzegał tak samo szczegółowo swoje kłamstwa na temat tego co ktoś piszę, to w ogóle było by zajebiście 🙂
Mamy tu klasyczny przykład uderzenia w ego adwersarza, poprzez skupieniu się na jego poczuciu wartości. Iście kobieca gierka 🙂
usunieto Nie mam zamiaru spierać się co do odczuć, zaproponowałem rozmowę o faktach o tym w kontekście Petersona mogę rozmawiać.
To ja Ci właśnie napisałem co o tym myślę. Ty nie możesz jak widać się z tym pogodzić. I dalej potwierdzasz i brniesz w to co pisałem wcześniej. Ktoś śmiał zaatakował w jakiś sposób Twojego '‘bożka’' więc zamiast skupić się na merytoryce, kłamiesz, wmawiasz coś czego nigdzie nie napisałem itd. Aby jeszcze na koniec zarzucać mi że to ja nie prowadzę dyskusji na poziomie, tylko stroszę piórka 🙂 Jak można prowadzić dyskusje na poziomie, kiedy droga stronę ciągle kłamie i atakuje adwersarza? Sam sobie zaprzeczasz.
usunieto A w tej dyskusji zdążyłeś wyjechać już z Korwinem i Hitlerem, co daje mi pewien obraz jak ta rozmowa może przebiegać, ten kierunek mnie nie interesuje.
Wspomniałem o nich w kompletnie innym kontekście. Każdy kto ma choć trochę '‘chłodny’' umysł się zorientuje że tak jest. Jeśli ta rozmowa by Cię faktycznie nie interesowała w związku z tymi dwiema postaciami o których wspomniałem, to byś na tamten post nie odpowiadał. A to robisz. Więc zdecyduj się, albo piszesz albo nie.
Czekam na odpowiedz na moje pytania.
Obraziłeś, rzuciłeś zabawkami i sobie poszedłeś.